دانشنامه دفاعی

گروه تخصصی دانشنامه دفاعی

دانشنامه دفاعی

گروه تخصصی دانشنامه دفاعی

دانشنامه دفاعی

دیباچه: حضرت اسحاق علیه السلام پیامبری است که تفرقه و دروغ و فرقه‌های شر به شکل جدی از پیامبری این پیامبر خوب خدا شروع می‌شود. شما را همان بس که بدانید مسلمانان شیعه و سنی حضرت اسماعیل علیه السلام را ذبیح الله می‌دانند اما جهودان، بهاییان و وهابیان حضرت اسحاق علیه السلام را ... این تحریف و دروغ‌هایی که به این پیامبر بزرگ خدا پسر و پدرش نسبت داده شد قلب شیعیان حضرت ابراهیم علیه السلام را به درد می‌آورد. دروغ و تهمت و فرقه سازی از این نقطه تاریخ شدت بیشتری گرفت پس دقت بفرمایید که سرگذشت و تاریخ زندگی حضرت اسحاق علیه السلام بسیار مهم است. این را هم اضافه که نام مبارک این پیامبر گرامی به معنی تبسم و لبخند است.

ارادتمند شما: دانشنامه دفاعی

معرفی: حضرت اسحاق علیه السلام، پسر ابراهیم (علیه السلام) و برادر کوچک اسماعیل (علیه السلام) می‌باشد که از “ساره” نخستین همسر ابراهیم (علیه السلام) تولد گردیده است. پیامبران بنی اسرائیل و در راس آنان یعقوب، همگی از نسل حضرت اسحاق (علیه السلام) می‌باشند.

مژده تولد اسحاق به ابراهیم (علیه السلام)

روزی چند مهمان نجیب به منزل حضرت ابراهیم روی آوردند. حضرت ابراهیم از آمدن این مهمانان بسیار خوشحال گردید و گوساله بریانی را برای آنان تهیه کرد. ولی هنگامی که گوساله بریان را در پیش‌روی آنان گذاشت آنان دست به آن نزدند.

قران کریم از این حادثه چنین حکایت می‌کند: [فَلَمَّا رَأَىٰ أَیْدِیَهُمْ لَا تَصِلُ إِلَیْهِ نَکِرَهُمْ وَأَوْجَسَ مِنْهُمْ خِیفَهً ۚ قَالُوا لَا تَخَفْ إِنَّا أُرْسِلْنَا إِلَىٰ قَوْمِ لُوطٍ ﴿٧٠﴾ وَامْرَأَتُهُ قَائِمَهٌ فَضَحِکَتْ فَبَشَّرْنَاهَا بِإِسْحَاقَ وَمِن وَرَاءِ إِسْحَاقَ یَعْقُوبَ (۷۱) قَالَتْ یَا وَیْلَتَىٰ أَأَلِدُ وَأَنَا عَجُوزٌ وَهَـٰذَا بَعْلِی شَیْخًا ۖ إِنَّ هَـٰذَا لَشَیْءٌ عَجِیبٌ ﴿٧٢﴾ قَالُوا أَتَعْجَبِینَ مِنْ أَمْرِ اللَّـهِ ۖ رَحْمَتُ اللَّـهِ وَبَرَکَاتُهُ عَلَیْکُمْ أَهْلَ الْبَیْتِ ۚ إِنَّهُ حَمِیدٌ مَّجِیدٌ] (هود: ۷۰-۷۳)
ترجمه: {و چون دید دستهایشان به غذا دراز نمى‌شود، آنان را ناشناس یافت و از ایشان ترسى بر دل گرفت. گفتند: «مترس، ما به سوى قوم لوط فرستاده شده‌ایم. و زن او ایستاده بود. خندید. پس وى را به اسحاق و از پى اسحاق به یعقوب مژده دادیم. [همسر ابراهیم‌] گفت: «اى واى بر من، آیا فرزند آورم با آنکه من پیرزنم، و این شوهرم پیرمرد است؟ واقعاً این چیزِ بسیار عجیبى است. گفتند: «آیا از کار خدا تعجّب مى‌کنى؟ رحمت خدا و برکات او بر شما خاندان [رسالت‌] باد. بى‌گمان، او ستوده‌اى بزرگوار است.}

در نتیجه فرزندی از همسر حضرت ابراهیم متولد شد و او را اسحاق نام نهادند. چنان‌که خداوند در سوره الصافات می‌فرماید: [وَبَشَّرْنَاهُ بِإِسْحَاقَ نَبِیًّا مِّنَ الصَّالِحِینَ] (صافات: ۱۱۲)
ترجمه: {و او را به اسحاق که پیامبرى از [جمله‌] شایستگان است مژده دادیم.}

پیامبری حضرت اسحاق (علیه السلام)

قرآن کریم به صراحب اعلام می‌نماید که اسحاق پیامبر و از زمره صالحان بوده است. خداوند او را مانند پدرش به برکت خود مختص گردانیده است.

خداوند متعال در توصیف و مدح ابراهیم و اسحاق و یعقوب میفرماید: [وَاذْکُرْ عِبَادَنَا إِبْرَاهِیمَ وَإِسْحَاقَ وَیَعْقُوبَ أُولِی الْأَیْدِی وَالْأَبْصَارِ ﴿۴۵﴾ إِنَّا أَخْلَصْنَاهُم بِخَالِصَهٍ ذِکْرَى الدَّارِ ﴿۴۶﴾ وَإِنَّهُمْ عِندَنَا لَمِنَ الْمُصْطَفَیْنَ الْأَخْیَارِ] (ص: ۴۵-۴۷)
ترجمه: {و بندگان ما ابراهیم و اسحاق و یعقوب را که نیرومند و دیده‌ور بودند به یادآور. ما آنان را با موهبت ویژه‌اى -که یادآورى آن سراى بود- خالص گردانیدیم. و آنان در پیشگاه ما جداً از برگزیدگان نیکانند.}

قرآن کریم موضوع خاصی درباره زندگی حضرت اسحاق (علیه السلام) بیان نکرده است. در این‌جا براساس آن‌چه که اهل کتاب نوشته اند، خلاصه‌ای از نوشته‌های آنان را درباره زندگی اسحاق (علیه السلام) ذکر می‌نماییم:

وقتی که ابراهیم (علیه السلام) نزدیک شدن اجل خود را احساس می‌کرد، اسحق هنوز ازدواج نکرده بود. ابراهیم نمی‌خواست اسحاق با دختران فلسطینی که شناختی از خداوند نداشتند ازدواج کند و دختری بیگانه و ناآشنا به آداب خاندان نبوت وارد آن خاندان گردد. به همین دلیل یکی از خادمان منزل خود را که همه کاره و مورد اعتمادش بود مامور ساخت تا به سوی منطقه “حاران” در عراق برود و دختری از عشیره‌ی ابراهیم برایش بیاورد.

آن خادم به راه افتاد و عنایت الهی هم به همراه داشت تا این‌که به شهر حاران رسید بعد از مدتی تحقیق و بررسی، دختری را به نام “رفقه” که دختر “بتوئیل بن ناحور”، برادر ناتنی ابراهیم بود مورد پسند قرار داد. آن خادم “رفقه” را با خود آورد و اسحاق با او ازدواج کرد.

بعد از بیست سال از ازدواج اسحاق، خداوند دو پسر دوقلو (دوگانگی) به وی داد: اولی به نام “سموه” یا “عیسو” که عرب او را “العیص” نامیده اند و دومی “یعقوب” نامیده شد که اسم “اسرائیل” نیز بر او اطلاق می‌شود.

اسحاق ۱۸۰ سال زندگی کرد و بعد از فوت در غاری، در شهر “النحیل” که پدرش نیز در آن دفن شده بود، به خاک سپرده شد.

  • موافقین ۴
  • ۱۰۹۱ بار مطالعه شده است

حضرت اسحاق علیه السلام

نظرات (۱)

  • یـک مـعــلـم . .
  • خیلی خوب بود. 
    ممنون . .

    دانشنامه دفاعی:
    خواهش می‌کنم.
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی