اندیشکده آمریکایی «مطالعات جنگ» در گزارشی پیرامون «ورود نیروهای روسیه به عرصه تحولات سوریه» نوشت: موضع هواپیماهای جنگنده روسیه در سوریه به کرملین این توانایی را میبخشد تا آمریکا و عملیات غرب را هم در سوریه و عراق و هم خارج آن کنترل کند.
بر اساس این گزارش، حال کرملین میتواند آمریکا را وادار کند ائتلاف موجود سوریه، ایران، روسیه و حزبالله را علیه هرگونه عملیات غیر متعارف و همه مخالفان حکومتی نه تنها داعش و جبهه النصره پذیرا باشد. همچنین احتمال آن میرود که روسیه پایگاه هوایی و دریایی را در شرق مدیترانه برپا کند. این در حالی است که نیروهای روسی کار آموزش و دفاع هوایی و عملیات ویژه را در سوریه آغاز نمودهاند.
*عملیات روسیه نقطه عطفی در برهه فعلی است
به نوشته اندیشکده مطالعات جنگ، عملیات روسیه نقطه عطف راهبردی به حساب میآید و موفقیتهای آن فراتر از مرزهای سوریه است و شاید باید گفت دورهای جدید از امنیت جهانی در حوزه ژئو پلتیک ایجاد شده است. با حضور روسیه در سوریه اولین بار در تاریخ است که این کشور پایگاهی زمینی را فراتر از محدوده دریای سیاه ایجاد کرده و آمریکا و ناتو باید با شناخت درست مخاطرات واقعی در این فعل و انفعالات تلاش نمایند. هرچند که دولت اوباما در توضیح در این زمینه تاکنون ناتوان باقی مانده است.
*نیات پوتین در سوریه با تیم متشکل از ایران و دیگر بازیگران منطقه
این اندیشکده در ادامه نوشت: درک اقدام روسیه البته خیلی سخت نیست و «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور این کشور قصد دارد ائتلاف به رهبری آمریکا در حمله علیه دولت «بشار اسد» رییس جمهور سوریه و نیز ایجاد منطقه پرواز ممنوع و هر اقدامی قابل توجهی که به نیروهای اسد ضربه بزند را در هم شکند.
از سوی دیگر پوتین تیمی متشکل از ایران، روسیه، عراق و سوریه و البته حزبالله لبنان را شکل داده و مدعی است که این ائتلاف موثرتر از ائتلاف غرب است. در واقع رییس جمهور روسیه قصد دارد پایگاه دائمی را در خاورمیانه ایجاد کند، جاییکه او قادر است جبهه جنوبی ناتو را مستقیما تهدید نماید، اقدامی که بیانگر اعمال قدرت در دریای مدیترانه و جهان عرب و نیز ایجاد مجدد دورهای جدید از سلطه روسیه به عنوان قدرت جهانی است.
*آمریکا قادر به ضربه زدن به اسد نیست
این اندیشکده سپس نوشت: پوتین احتمالا سعی دارد ضمانت مبنی بر این ایجاد کند که آمریکا قادر به حمله موثر به حکومت اسد در برهه فعلی یا آینده نیست و حضور روسیه به تنهایی هرگونه حمله علیه اسد را دفع میکند. با در نظر گرفتن افزایش همکاری روابط ایران و روسیه، میتوان تصور کرد که پوتین مزایای مشابهی را نیز برای نیروهای ایران و حزبالله لبنان در جبهه سوریه ایجاد کرده با توجه به اینکه ارتش عراق نیز اینک اعلام کرده که با ایران، سوریه و روسیه تبادل اطلاعاتی خواهد داشت.
اندیشکده یاد شده در خاتمه این گزارش تحلیلی اذعان داشت: صف آرایی نظامی روسیه در سوریه ضربهای جدی به آمریکا و مواضعش است و آمریکا در این ماجرا باید به طور تدریجی با واقعیتهای جدید کنار آمده و با نشان دادن اکراه در ابتدا و سپس علاقه و میل بیشتر در آینده با محور ایران، روسیه و سوریه که اینک شکل گرفته است، همکاری کند.
فارس
- ۴۹۸ بار مطالعه شده است