دانشنامه دفاعی

گروه تخصصی دانشنامه دفاعی

دانشنامه دفاعی

گروه تخصصی دانشنامه دفاعی

دانشنامه دفاعی
توفان نام موشکی ضدتانک و هدایت شونده است که به روش مهندسی معکوس به روی موشک BGM-71 TOW ساخت ایالات متحده آمریکا است. کلاهک انفجاری این موشک 3.6 کیلوگرم جرم دارد و از نوع کلاهک‌های ضدتانک شدیدا انفجاری می‌باشد و قادر است حدود 550 میلی متر به درون زره فولادی نفوذ کند. نهایت برد این موشک 3850 متر و نهایت سرعت آن 310 متر بر ثانیه است.

اعجوبه‌ای به نام توفان

**جرقه‌ توفان چه زمانی زده شد؟

لازم به ذکر است جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهای واردکننده موشک TOW بوده و خرید این موشک را در سال 1971 انجام داد. و آن را در رژیم شاهنشاهی تحویل گرفت و امکانات گسترده‌ای برای تعمیر و نگهداری آن در صنایع الکترونیک شیراز گردهم آورد. تعداد موشک‌های خریداری شده توسط ایران حدود 4800 عدد بود. در همان سالهای نخست، خطوط تعمیر و مونتاژ این موشک در شرکت صنایع الکترونیکی ایران (IEI) آغاز به کار کرد.

اعجوبه‌ای به نام توفان

اعجوبه‌ای به نام توفان

در ماه می سال 1975 مذاکرات میان ایران و شرکت هیوز برای تولید مشترک موشک‌های TOW و موشک هوا به زمین "ماوریک" به جایی نرسید، زیرا دوطرف برسر قیمت‌های اعلام شده به توافق نرسیدند و پس از آن انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 باعث لغو تمام قول و قرارها میان دو کشور شد.

اعجوبه‌ای به نام توفان

**توفان، یار دیرین ایران و حزب الله لبنان

موشک TOW که احتمال و دقت اصابت آن به هدف 95درصد اعلام شده است، در جنگ تحمیلی 8 ساله عراق نیز امتحان خود را پس داده است، رزمندگان اسلام بسیاری از اهداف خود را با این موشک مورد اصابت قرار دادند. جمهوری اسلامی ایران موشک توفان را در اختیار حزب‌الله لبنان قرار داد و این موشک ضد تانک در جنگ 33 روزه لبنان غوغایی بپا کرد و موشک توفان این جنگ را به کابوسی برای تانک‌های مرکاوای اسرائیل تبدیل کرده بود.


اعجوبه‌ای به نام توفان


اعجوبه‌ای به نام توفان

براساس گزارش باشگاه خبرنگاران، سردار فرحی رئیس سازمان هوافضای وزارت دفاع چندی پیش اعلام کرد؛ ما TOW یا همان موشک‎های توفان را با همان فرم و شکل در 7 مرحله تولید کرده‌ایم و این روند تا موشک‌های توفان ورژن 11 نیز تعریف شده است و ان‌شاءالله به مرحله تولید خواهند رسید.

اعجوبه‌ای به نام توفان

این موشک که براساس نظر کارشناسان جهت انهدام تانک‌های مرکاوا اسرائیل طراحی شده است، توفان یک، نسخه تولید شده TOW با برد 3500 متر و توان نفوذ در 550 میلی‌متر زره، توفان 2 دارای کلاهک 2 مرحله‌ای با توان نفوذ در 760 میلی‌متر زره، توفان 3 ارتقاء یافته مدل قبل با نفوذ در 900 میلی متر زره و توفان 5 نسخه هدایت لیزری توفان است که این نسخه دارای یک نمونه هواپرتاب با نام "قائم" نیز هست. روش هدایت، پرتابگر و شکل‌های ظاهری توفان صرفنظر از تفاوت‌های اندک در ابعاد مشابه موشک TOW است.

اعجوبه‌ای به نام توفان

با توجه به اینکه تانک‌های جدید از زره‌های واکنشی (ERA) برخوردار است، نسل دوم توفان نیز با سر جنگی دومرحله‌ای ساخته شد. در توفان 2 به دلیل بهره‌گیری از یک لوله نفوذگر، 145 سانتی متری که جرم آن 19.1 کیلوگرم و جرم سر جنگی 4.1 کیلوگرم است، میزان نفوذ آن 760 میلی متر شده که 38 درصد رشد را نشان می‌دهد. سایر مشخصات این نمونه مانند نسل اول است. این موشک قابلیت بکارگیری درشب با برد کم را دارد.

اعجوبه‌ای به نام توفان

اما توفان 3 را می‎توان از قدرتمندترین موشک‌های نوع خودش نام برد که دارای دو ویژگی متفاوت با نسل‌های قبل از خود دارد. این موشک قابلیت حمله از بالا (TOP ATTACK) را داشته و سرجنگی آن از نوع شکل گیرنده انفجاری (EEP) است. البته پس از ساخت نسل‌های 3 و 4 توفان، موشک توفان 5 به عنوان توسعه یافته‌ترین نمونه این خانواده طراحی و ساخته شد که تصاویر آن نشان‌دهنده تفاوت‌های محسوسی حتی نسبت به آخرین نمونه TOW است.

این موشک برخلاف نسل‌های قبلی از روش هدایت پیشرفته با استفاده از پرتاب لیزر برخوردار است که ضمن حفظ آن از آسیب پذیری در برابر جنگ الکترونیکی از دقت بسیار بالایی در هدفگیری برخوردار است. موشک نامبرده دارای سرجنگی دو مرحله‌ای و یک میله نفوذگرِ جمع‌شونده جدید نیز هست که میزان نفوذ این موشک را در زره بیش از نسل‎های دیگر کرده است.

**کودکی که زود بزرگ شد

امروزه جمهوری اسلامی ایران با حضور 3 قدرت نظامی دفاعی در خود به نام‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران و بسیج به یکی از قدرت‌های اصلی نظامی جهان تبدیل شده است. ایران اسلامی که با شروع جنگ تحمیلی گمان می‌رفت که از بین خواهد رفت،کودکی بود که یک‌تنه و به مدت 8 سال با تمام دنیا جنگید و پس از پیروزی در جنگ، قدعلم کرد.

جمهوری اسلامی ایران از تحریم‌ها علیه خود نهایت استفاده را برد و به تولید انواع محصولات در زمینه‌های دفاعی، صنعتی و دارویی روی آورد و در همه زمینه‌ها نیز به موفقیت رسید. شاید بتوان از تحریم‌ها به نام توفیق اجباری یاد کرد که باعث رشد  تفکر و استعداد ایرانی شد. دانشمندان دفاعی ایران در دو زمان بهترین استفاده از استعداد خود را کردند، یکی 8 سال جنگ تحمیلی و دیگری سالهای متمادی تحریم‌ها. قطعا تحریم‌ها نتیجه عکس داد و آمریکا و متحدانش ناخواسته باعث قدرتمندتر شدن ایران شدند. میکروب تحریم‌ها نه تنها ایران را از بین نبرد، بلکه آن را واکسینه کرد. مثلی رایج میان هموطنان عزیز کشورمان هست که می‌گوید؛ آن چیز که تو را نکشد، قطعا تو را قوی‌تر می‌کند.

اعجوبه‌ای به نام توفان

امروزه جهان باید ایران را به عنوان قوی‌ترین قدرت منطقه و یکی از قدرت‌های جهان به حساب آورد. با وجود دستاوردهای عظیم در صنعت دفاعی مانند موشک‌های "توفان"، "یاخوت"، "کورنت"، "دهلاویه"، "شهاب"، "قدر"، "سجیل" و "خلیج فارس" و همچنین سری تانک‌ها و نفربرهای "آینده" و ناوهای بزرگ "خلیج فارس" و "جماران" و "سهند" که همگی قابلیت موشک‌اندازی دارند، جمهوری اسلامی دیگر آن کشور بی دست و پای قبل از انقلاب نیست. ایران اسلامی حتی پس از شهادت پدر موشکی خود، شهید حسن تهرانی‌مقدم نیز مردانه به راه خود ادامه داد و اکنون ایران اسلامی دارای هزاران تهرانی مقدم است.


اعجوبه‌ای به نام توفان

ما همواره امیدواریم که هیچ‌گاه کشوری مجبور به استفاده از ادوات نظامی خود نباشد و جهان هستی به دور از جنگ و خونریزی به بقا ادامه دهد.

YJC


این جوانی که تازه آمده و برای وای‌جی‌سی مینوسید نظرم را جلب کرده است. از نوشتنش خوشم آمده و آینده بسیار خوبی را برایش متصورم. امیدوارم به سمت سایت‌های زرد مانند مشرق نرود.

حالا چند تا کلیپ از این موشک برای شما میگذارم تا بهتر با آن آشنا شوید.


ضد زره توفان ۵ و ضد بالگرد قائم

موشک ضدزره توفان-۵ و موشک ضدبالگرد هدایت لیزری قائم

مستند ساخت تولید موشک توفان

توفان 3 یا tow2B و حمله تاپ اتک (ویژه)

این کلیپ را هم ببینید نکات خیلی جالبی دارد

نماهنگ و کلیپ

به امید نابودی دشمنان اسلام و رسوایی بیش از پیش دشمنان اهلبیت.

التماس دعا

  • موافقین ۵
  • ۹۹۱ بار مطالعه شده است

Tow

Towfan

تاو

توفان

کلیپ

نظرات (۹)

  • علی گوهر صمیمی
  • باسلام
    باشگاه خبرنگارن جوان عجب باسواد هستند ماشاء الله
    آخ کجای این تاو هست این که جاولین

    و اگه نسخه هواپرتاب هم داشته باشه کجا لنگه یاین میشه

    دانشنامه دفاعی:
    علی آقا یک دانه‌اش جاولین است. (این نویسنده هم تازه آمده. والا کارش از خیلی از این سایتهای پر ادعا بهتر است)
    این هم نسخه هواپرتاب (قائم)


    جالب بود.
    لایک
    دانشنامه دفاعی:
    ممنون
  • علی گوهر صمیمی
  • باسلام اقا یاور بله نسخه هواپرتابش رو دیدم اصلا سیستم فرمانده سیستم هوپرتاب تاو با جاولین فرق داره خیلی
    دانشنامه دفاعی:
    بله

    من فکر میکردم دارید در مورد توفان و قائم صحبت میکنید.
  • علی گوهر صمیمی
  • آقا یاور نمیشه خرج انفجاری موشک کورنت رو روی تاو نصب کنند مخصوصا نسخه هواپرتاب که توی جنگ شهری واقعا کاری هست و خیلی بهتر از نفوذ خرج 900 م م یا 700 م م هست کورنت 1300 م م
    دانشنامه دفاعی:
    در عمل نباید بشود
    اما اگر به نسخه 5 توفان نگاه کنید کمی به فکر فرو می‌روید. البته منظورم نیست که این اتفاق بر روی توفان 5 افتاده.

    در مورد موشک ذوالفقار هم بنده فکر میکنم نسخه آپگرید شده دهلاویه باشد.

    یک چیزی بگویم علی آقا؛ از ما ایرانی‌ها هیچ چیز بعید نیست.
  • علی گوهر صمیمی
  • آقا یاور در مورد طوفان هست با این تفاوت که  وای جی سی عکس جاولین رو برای تاو گذاشته
    دانشنامه دفاعی:
    بله
    من هم نفهمیدم منظورش از این عکس چی بوده است.

    احتمال میدهم اشتباه کرده باشند.
    آخر اصلن این دو تا خیلی با هم فرق دارند.
  • علی گوهر صمیمی
  • آقا یاور من هرچی که این وای جی سی بگه رو قبول ندارم حداقل بودن تحقیق اینا در سوتی دادن یل طولانی دارند انهم چه طور
    تانک در نظر ایشان=نفربر
    موشک=راکت
    و .... که خدتان خوب خبر دارید
    دانشنامه دفاعی:
    علی آقا سوتی‌هایی میدهند که آدم از تعجب شاخ در میاورند.
    من هم دارم به مشرق طعنه میزنم علی آقا
    شما توضیحات پست قبل را معالعه نکرده بودید برای همین کمی سردرگم شدید.
    این کلیپ یکی مونده به اخر رو درک نمی‌کنم موشک حدود دومتر بالای برج‌تانک بود بعد هم اصلا هیچ نوع برخوردی با تانک نداشت چطور تانکه منفجر شد؟
    دانشنامه دفاعی:
    این نوع سر جنگی را EFP میگویند


    یک حسگر دارد و زمانی که بازتاب این حسگر بالای سر تانک میرسد سر جنگی را منفجر میکند.
  • یاور گلدوز مطلق
  • یک تصویر هم الان میگذارم که بهتر موضوع را درک کنید.
    دانشنامه دفاعی:

    دقت فرمودید؟
    عجب سلاح فوق‌العاده‌‌ای
    یادمه توی اموزشی یه c-4 منفجر کردن بعد بهمون گفتن این فقط چهارصدگرم وزنشه حالا حساب کنین یه شهاب۳ فقط صداش چه جهنمی درست می‌کنه حالا قدرت انفجاریش بماند
    بهمون گفتن با ایناو فقط تعدا کمی میشه طی ۵دقیقه حیفا و تل‌آویو کامل شخم زد
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی