میل ۲۶ در حال حاضر یکی از بهترین بالگرد های ترابری جهان با ظرفیت بار مناسب و عملکرد خوب در پارامتر های مختلف است.این بالگرد در نوع خود از قابلیت های منحصر به فرد و از جمله حمل و نقل سربازان و بار و خطوط ارتباطی رادیویی بین سربازان و استفاده از تجهیزات بزرگ بهرمند است.این بالگرد برای عملیات های مختلف از جمله حمل و نقل،آتش نشانی و . . . به کار گرفته شده است برخی از این قابلیت ها:حمل بیش از ۸۲ سرباز یا ۲۰ تن تجهیزات در دورن بالگرد یا با استفاده از باربند در زیر بالگرد می باشد.
میل ۲۶ حاصل تلاش برای ساخت یک بالگرد حمل و نقل در دهه ۱۹۷۰ می باشد که به دنبال طرح ناقص بالگرد سنگین میل ۱۲ شروع شد،این پروژه با نام آبجکت ۹۰ و سپس میل ۲۶ شناخته شد.میل ۲۶ به عنوان یک بالگرد سنگین برای استفاده های نظامی و صنعتی طراحی شد و به منظور جایگزینی میل ۶ و ۱۲ تولید گشت به طوری که دو برابر میل ۶ کابین و فضای حمل بار داشت و به عنوان یکی از سریع ترین بالگردهای ترابری جهان نیز شناخته میشود.از استفاده های نظامی این بالگرد می توان به حمل تانک و نفربرهای ابی و خاکی موشک بالستیک و حمل و نقل گروهی سربازان اشاره کرد.
میل ۲۶ اولین بالگرد با روتور اصلی ۸ پره می باشد که در بالای بالگرد و در میانه و روی برآمدگی نصب شده است که دو موتور توربوشفت دی ۱۳۶ با قدرت ۱۱۳۹۶ اسب بخار بالگرد هوا را از بالای کابین خلبانان دریافت می کند و اگزور بالگرد نیز در دو طرف بالگرد می باشد.بدن بالگرد مثل یک اتوبوس کشیده و و دارای سه ارابه فرود می باشد که یکی در جلوی و زیر دماغه و دوی دیگر میانه بالگرد قرار دارند.
با این حال این بالگرد بدون تسلیحات می باشد اما از نظر بار و باربری و قابلیت های حملی می توان با هواپیمای سی ۱۳۰ هرلوکس مقایسه کرد به منظور تسهیل باربری بالگرد دارای در پشتی با بازوهای هیدرولیکی می باشد و درون بالگرد نیز ریل های مخصوصی با توان حمل ۲٫۵ تن قرار گرفته است و از سیستم مدار بسته تلویزیونی برای مشاهده موقعیت بار زنجیر و حمل شده توسط بالگرد بهره می برد.
کابین خلبان میل ۲۶
کابین خلبان به صورتی تحت فشار است و دارای پنج خدمه خلبان،کمک خلبان،مهندس پرواز،ناوبر و اپراتور رادیوی است،خلبان و کمک خلبان به صورت کنار هم در جلو و مهندس پرواز و ناوبر نیز پشت سر خلبان و کمک خلبان قرار دارند.
تجهیزات پروازی میل ۲۶
میل ۲۶ مجهز به رادار آب و هوا Groza 7A813 ،سیستم یکپارچه ناوبری PKV-26-1 ،سیستم کنترل پرواز خودکار،مجموعه نقشه ها و شاخص وضعیت افقی یا HIS و سیستم شناور اتوماتیک و سیستم موقعیت یاب حهانی یا GPS مجهز است
موتور Lotarev D-136
میل ۲۶ از دو موتور توربو شفت Lotarev D-136 استفاده می کند و هر کدام از این موتورها قدرت معادل ۸۳۸۰ کیلوات را تولید می کند،خروجی هر دو موتور با هم هماهنگ و دور در دقیقه روتور ثابت می باشد،زمانی که اگر یکی از دو موتور کار کند،می توان قدرت موتور سالم را به حداکثر رسانده و بالگرد را برای پرواز آماده کرد.
موتور ها در درون محفظه تیتانیومی ضد آتش قرار گرفته است، حداکثر سوخت داخلی هر یک از مخازن این بالگرد ۱۲۰۰۰ لیتر است.
عملکرد میل ۲۶
حداکثر سرعت میل ۲۶ ،۲۹۵ کیلومتر بر ساعت و سرعت کروز ۲۵۵ کیلومتر بر ساعت را داراست ،سقف شناور میل ۲۶ معادل ۱۷۰۰ متر و دامه آن تا ۴۶۰۰ متر میباشد.
خانواده هاله
بالگرد میل ۲۶ دارای ۱۳ خانواده اصلی می باشد : Mi-26A, Mi-26M, Mi-26MS, Mi-26NEF-M, Mi-26P, Mi-26PP, Mi-26PK, Mi-26S, Mi-26T, Mi-26TP, Mi-26TS, Mi-26TZ , Mi-27.
میل ۲۶ A یک نسخه ارتقا یافته از میل ۲۶ می باشد که پرواز خود را در سال ۱۹۸۵ انجام داد،در این بروز رسانی از سیستم هدایت ناوبری پی ان کا ۹۰ با روش های خودکار ساختار یافته استفاده شده است.
میل ۲۶ M نوعی دیگر از میل ۲۶ است ،در این نسخه از موتور توربو شفت دی ۱۲۷ و سیستم الکترونیک دقیق پروازی و پره های آیرودینامیک برای عملکرد بهتر استفاده شده است.
نسخه T این بالگرد،نسخه تجاری و حمل و نقلی میل ۲۶ میباشد، این نسخه در سال ۱۹۹۷ به نمایش هوایی گذاشته شد.این نسخه بار دیگر و پس از نصب اویونیک پیشرفته توسط شرکت روستورتول در نمایشگاه هوایی فارنبورگ ۲۰۰۲ به نمایش دوباره در آمد.
نسخه MS نسخه آپگرید شده از نسخه T می باشد که یک نوع هلیکوپتر تخلیه پزشکی با بخش مراقبت های ویژه پزشکی برای ۴ مجروح و ۲ پزشک و بخش امبولانس با حمل ۵ زخمی و تخت و ۳ مجروح به صورت سرپایی و یک ازمایشگاه کوچک می باشد.
NEF-M نسخه دیگر از میل ۲۶ با یک رادار جستجوگر در دماغه می باشد.که در واقع نسخه جنگی ضد زیر دریایی می باشد با مبدل های حرارتی و سیستم MAD استفاده می کند.
نسخه P میل ۲۶ نیز یک نسخه ترابری و حمل و نقلی با قابلیت حمل بین ۷۰ تا ۱۰۰ مسافر می باشد که دارای یک راهرو ،حمام و آشپزخانه و رخت کن در نزدیکی عرشه می باشد.
نسخه PP نسخه دیگر از میل ۲۶ است که در سال ۱۹۸۶ پراوز خود را پشت سرگذاشت.نسخه PK نیز از نسخه P مشتق شده است و در سال ۱۹۹۷ رونمایی شد یک جرثقیل هوایی است.
نسخه S میل ۲۶ یک مدل امداد رسانی باشد.در واقع این مدل نیز برای توسعه و کمک رسانی به فاجعه هسته ای چرنوبیل ساخته شده بود.
نسخه TP بالگرد آتش نشانی با توان حمل ۱۷۲۶۰ لیتر آب با گالن حمل آب وی اس یو ۱۵ است که در سال ۲۰۰۴ معرفی گردید.میل ۲۶ TS نسخه صادراتی به بخش هوافضای شرکت سامسونگ کره جنوبی می باشد.نسخه Z نیر نسخه سوخت رسان می باشد.
کاربران میل ۲۶
الجزیره،بلاروس،کلمبیا،جمهوری دموکراتیک کنگو،گینه استوایی،هند،قزاقستان،مکزیک،کره جنوبی،پرو،اوکراین و ونزوئلا و روسیه
مشخصات میل۲۶
میل ۲۶ ملقب به هاله
ساخت کشور:روسیه
شرکت:میل
تاریخ معرفی:۱۹۸۳
رده:بالگرد سنگین
هواگرد های مشابه:میل-۶ و HH-3E Jolly Green Giant
تیغه ها:
۸ روتور اصلی
۵ روتور کوچک
قطر روتور:۳۲ متر
طول:۳۳٫۸ متر و با حساب روتور اصلی:۴۰ متر
ارتفاع:۸٫۱ متر
قطر روتور دم بالگرد:۷٫۶ متر
ابعاد محفظه حمل بار:
- ۱۲ متر طول کف
- ۳ متر عرض
- ارتفاع متغیر ۲٫۹ تا ۳٫۲ متر
وزن:
- 49500 کیلوگرم وزن عادی تیک آف
- 56000 کیلوگرم حداکثر وزن تیک آف
- 28200کیلوگرم وزن خالی
- 2000 کیلوگرم وزن باربری
- +۱۰۰ سرباز یا وسلیه نقیله زرهی
موتور:
۲ عدد Lotarev D-136 با ۱۱٫۴۰۰ اسب بخار
حداکثر سرعت:۲۹۵ کیلومتر
سرعت کروز:۲۵۵ کیلومتر
محدوده برد:
- ۱۲۰۰ کیلومتر با سوخت اضافه
- ۸۰۰ کیلومتر با مخازن سوخت داخلی پر
- ۴۷۵ تا ۸۰۰ کیلومتر با حداکثر بارگذاری
سقف پرواز:
- حداکثر سقف پروازی ۴۶۰۰ متر
- سقف شناوری۱۵۲۰ متر
مخزن سوخت:۱۲٫۰۰۰ لیتر
ظرفیت ترابری استاندارد:
- بیش از ۸۰ سرباز یا ۶۰ تخت خواب
- دو ماشین زرهی BRDM-2 یا دو ماشین زرهی BMD
- ۱ دستگاه زرهی بی ام پی
- ۱ دستگاه بی تی آر ۸۰/۶۰/۷۰
- ۱ دستگاه MT-LB
تسلیحات:بدون جنگ افزار
مجموعه اقدامات بقا/متقابل:
- دم و پره های الکترونیک و ضد یخ
- سرکوبگر امواج مادون قرمز منتشره از خروجی موتور
- پرتابگر پارازیت انداز امواج مادون قرمز(فلارز)
- آب بندی مخازن سوخت
- محفظه ضد آتش موتورها
خدمه:۲ خلبان،۱ ناوبر،۱ مهندس پرواز،۱ اپراتور رادیو
تعدا ساخته شده:۳۱۶ فروند.
گردآوری و ترجمه:علی گوهر صمیمی
- ۱۲۴۸ بار مطالعه شده است
†اَز#دِلتَنگےچیزیـ شِنیدِی؟...❥†
†مِثلِ اینہ کِه...❥†
†دَستَت رو با کاغَذ#بُریده باشیـ...❥†
†زَخمی نِمیزَنہ...خونی نِمیریزه...❥†
†اما#میسوزه...عَجیب میسوزونہ.
****************
****** ****** ******
*** *** *** *** ***** ***** ***** * ***
****** ****** ******
*******************
**********************