دانشنامه دفاعی

گروه تخصصی دانشنامه دفاعی

دانشنامه دفاعی

گروه تخصصی دانشنامه دفاعی

دانشنامه دفاعی

برقراری ارتباطات رادیویی و راداری بین بین یگان های عملیاتی هر نیروی نظامی از جنگ دوم جهانی به این سو تبدیل به عنصری بسیار مهم شده است. به موازات همین مسئله، بحث اخلال در این امواج نیز به عنوان یکی از مهم ترین تلاش ها در نیروهای نظامی مطرح شده است. با آغاز عصر سفرهای فضایی و استقرار ماهواره ها در مدار زمین، بحث هدایت ماهواره ای انواع وسایل نقلیه نظامی اعم از هوایی، زمینی و دریایی و حتی مهمات هدایت شونده با ماهواره نیز مطرح بوده و همچنان اهمیتی حیاتی دارد.

مقابله با این سیگنال ها به منظور اخلال در ارتباط بین نیروهای نظامی طرف مقابل و همچنین سامانه های کنترل جنگ افزار های هدایت شونده امروزه به یکی از مسائل مهم بدل شده و برای نمونه می توان به استفاده از موبایل به عنوان یک فعال کننده بمب اشاره کرد.

امروزه به دلیل تلفات سنگینی که بمب های کنار جاده ای به نیروهای اشغالگر در عراق و افغانستان وارد کرده اند، بسیاری از خودروهای این نیروها به سامانه های اخلالگر امواج تلفن همراه مجهز هستند. یک تماس از طرف این تلفن ها می تواند پروسه را آغاز کرده و در نهایت به انفجار منتهی شود. چراکهانواع امواج رادیویی می تواند برای فعال کردن مواد منفجره به کار رود.

همچنین بحث جاسوسی از مراکز نظامی، صنعتی و سیاسی حساس نیز همواره مطرح بوده است که می توان با استفاده از بخش های مختلف تلفن همراه مانند سیگنال های آن، این امر را به انجام رساند، پس با این اوصاف، نصب اخلال گر امواج در بسیاری از این مراکز نیز یک اولویت مهم به شمار می آید.

امروزه همچنین با توسعه مهمات هدایت شونده با امواج ماهواره ای، اکثر ارتش های مدرن جهان به سمت مجهز کردن ارتش های خود با سامانه های اخلال گر در سیگنال های ماهواره ای حرکت کرده اند. استفاده از این سیستم ها باعث می شود که مهمات شلیک شده به سمت هدف، دچار اخلال شده و نتواند با موفقیت هدف خود را مورد اصابت قرار دهد. تا به امروز مهمات هدایت شونده به وسیله امواج ماهواره ای در برابر دشمنی مجهز به این سامانه های اخلال گر وارد عمل نشده است اما اعتقاد کلی بر این می باشد که کارایی این جنگ افزارها در محیط های اصطلاحا " آلوده به جنگ های الکترونیک" شدیدا کاهش می یابد.

3 عرصه نبرد با دشمن توسط اخلال گرهای ایرانی+عکس
اخلالگر جی پی اس ساخت روسیه

برای درک بهتر این موضوع باید می توان مثال کشورهایی به مانند عراق، افغانستان، صربستان و یا لیبی را مطرح کرد که در سالهای اخیر صحنه استفاده گسترده از مهمات هدایت شونده ماهواره ای بودند اما نبود اخلالگرهای مناسب در سیستم دفاع هوایی این کشورها منجر به از هم پاشیدگی سیستم دفاع هوایی و نفوذ این تسلیحات به عمق دفاعی این کشورها شده بود.

3 عرصه نبرد با دشمن توسط اخلال گرهای ایرانی

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که از آغاز حیات خود در سال 1357 به این سو با انواع تهدیدات بالا در حوزه های ترور شخصیت ها، جاسوسی از مراکز مهم و حمله نظامی رو در رو بوده است، تلاش گسترده ای را برای مقابله این تهدیدات و خودکفایی در این زمینه به انجام رسانده است.

در حوزه اخلال گرهای امواج مختلف، سه سامانه توسط متخصصین ایرانی طراحی و ساخته شده است که در حوزه های اخلال گرهای امواج تلفن همراه، اخلال گر امواج ماهواره ای و اخلال گر ضد بمب برای حفاظت از شخصیت های مهم به کار می رود. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که به دلایل بسیار واضح امنیتی، جزییات بسیار کمی از نحوه عملکرد این سامانه های ایرانی منتشر شده است.

سامانه اخلال گر ضد امواج تلفن همراه ایرانی فرکانسهای مربوط به امواج سه باند GSM، DCS و 3G را مختل می کند. این سامانه بیشتر برای استفاده در مکان های نظامی حساس توصیه شده است.

3 عرصه نبرد با دشمن توسط اخلال گرهای ایرانی+عکس

این سیستم که از کنترل از راه دور بهره می برد با توجه به توان مورد نظر می تواند هر سه باند و یا هر یک از باندهای مورد نظر را پوشش دهد.

اخلال گر بعدی ساخت ایران وظیفه ایجاد پارازیت بر روی امواج ماهواره ای جی پی اس و گلوناس را دارد و توسط شرکت صا ایران طراحی و ساخته شده است. این سامانه توان اخلال بر روی سیستم های هدایت هر وسیله ای در آسمان ، دریا و روی زمین را نیز دارد. یکی از نقش های اصلی این سامانه دفاع از تاسیسات خودی در برابر موشک های کروز و بمب های هدایت شونده می باشد.

3 عرصه نبرد با دشمن توسط اخلال گرهای ایرانی+عکس

3 عرصه نبرد با دشمن توسط اخلال گرهای ایرانی+عکس
اخلالگر جی پی اس و گلوناس ایرانی

اخلالگر بعدی ایرانی به منظور محافظت از شخصیت های مهم در برابر بمب گذاری ها ساخته شده است. این سامانه که VBJ-100 نام دارد با توان های 50، 30 و 20 وات در فرکانسهای 100 تا 500 مگاهرتز ، GSM-900 و GSM-1800 را مختل می کند.

3 عرصه نبرد با دشمن توسط اخلال گرهای ایرانی+عکس

هر کدام از این عملیات های اخلال می تواند به صورت مستقل از یکدیگر انجام شده و در صورت لزوم می تواند امواج مورد نظر را قطع یا دوباره وصل کند. این اخلال گر به منظور قابلیت آسان شدن در حمل و نقل برای تحرک بالا و حمل برای حفاظت از شخصیت های مهم در اندازه و وزنی قابل حمل طراحی و ساخته شده است.
مشرق
  • موافقین ۵
  • ۱۰۸۵ بار مطالعه شده است

جمر

جمینگ

جنگ الکترونیک

نظرات (۶)

  • مــسیــرا
  • باسلام.
    سایت مسیرا با تمام فعالان سایبری تبادل لینک و بنر می کند.
    بزرگوار از شما درخواست می کنیم خبر دهید.

    لینک تبادل بنر:     http://masira.ir/links.html
    یاعلی
  • تبادل لینک رایگان
  • سلام و درود بر شما دوست گرامی ، مطلب خوبی بود ، از شما تشکر می کنم .

    لطفا از سایت ما (سایت تبادل لینک خودکار و رایگان برای همه وبلاگ ها و وبسایت ها ) دیدن فرمایید

    تبادل لینک = افزایش بازدید و افزایش پیج رنک گوگل وبلاگ و وبسایت شما

    پیج رنک سایت ما 2 می باشد


    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    استخدام ایران ، وبلاگ آگهی و اخبار استخدامی کشور
  • ذره ی ناچیز
  • اجرکم عندالله...
  • علی گوهر صمیمی
  • باسلام
    بله فناوری خوبی هستش و نتیجه فوق العاده راهبردی در جنگ داره چنانچه در سوریه و اشغال استان ادلب دیدیم تروریستها به کمک ترکیه ،ارتباطات رادیویی و راداری یگان های ارتش سوریه رو مختل کرد و به راحتی اقدام به اشغال استان ادلب کرد و یگان های ارتش دچار از هم گسیختگی و بی نظمی شد در جنوب سوریه هم با کمک اسرائیل در ارتباطات رادیویی ارتش سوریه اختلال ایجاد کرد و اوضاع جنوب رو فجیع تر کرد،
    دست شما درد نکنه خیلی عالی بود
  • پیمان پورجبار
  • با سلام ماشاالله اطلاعات بسیار خوبی در مورد جنگ افزارها  دارید خداوند یارتان باشد بسیار تخصصی هستند.

    سلام وبلاگ شما را دیدم مطالب جالبی در آن درج کرده اید و بسیار زیباست

    ما از باشگاه خبرنگاران هستیم در صورت تمایل آماده تبادل لینک با شما هستیم.

    آدرس: yjc-ir.blog.ir

    نام: باشگاه خبرنگاران
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی